Перейти до основного змісту

Онбординг

Плитка Онбординг дає змогу налаштувати, що користувачі бачать під час першого входу. Можна показати повідомлення і вимагати перегляду відео.

Коли використовувати онбординг​

  • Прийняття умов використання або правил поведінки
  • Повідомлення про зміни в політиці конфіденційності
  • Технічні оголошення, наприклад про обслуговування чи оновлення
  • Нагадування про безпечне використання ШІ
  • Обов’язкове вступне відео для нових користувачів

Налаштування онбордингу​

Плитка Онбординг розташована в середовищі керування.

  1. Перейдіть до середовища керування
  2. Виберіть плитку Онбординг
  3. Введіть потрібний текст спливного вікна
  4. Виберіть частоту: Одноразово або Періодично
  5. За потреби виберіть Обов’язкове відео під час першого входу
  6. Натисніть Зберегти

Шкільні середовища мають окремий розділ для учнів. Для учнів можна вибрати інше повідомлення та інше обов’язкове відео.

Вигляд за замовчуванням для учнів​

У розділі учнів параметр Вигляд за замовчуванням визначає вигляд для учнів, які ще не зробили вибір: спокійний Початковий вигляд із меншою кількістю опцій або Стандартний вигляд з усіма опціями. Вибір, який учень зробив під час першого входу або який адміністратор задав для учня, завжди має перевагу.

Див. також: Вигляди та видимість.

Обов’язкове відео онбордингу​

Обов’язкове відео додається до кроків першого входу. Користувач може продовжити лише після повного перегляду відео.

У списку показано лише опубліковані відео, які в керуванні відео позначено як придатні для онбордингу працівників, учнів або обох груп.

Параметри частоти​

Параметри частотиДія
ОдноразовоПовідомлення показується один раз під час першого входу
ПеріодичноПовідомлення з’являється знову через задану кількість місяців

Порожній текст​

Якщо текст спливного вікна залишити порожнім, повідомлення не показується. Налаштоване обов’язкове відео залишається частиною онбордингу.

Див. також​

Нові користувачі та онбординг​

Нові користувачі бачать цей онбординг під час першого візиту. Якщо налаштовано повідомлення, користувач має його прочитати. Якщо також налаштовано обов’язкове відео, користувач має переглянути його, перш ніж продовжити.