برو به محتوای اصلی

دستیارها

با دستیارها در AI-School می‌توانید یک کار تکرارشونده، شیوهٔ کاری ثابت یا نوعی پشتیبانی مشخص را از قبل آماده کنید. برای مثال، یک دستیار می‌تواند در آماده‌سازی درس، آموزش زبان، بازخورد دادن، توضیح اسناد یا یک گفت‌وگوی تمرینی شفاهی کمک کند.

نمای کلی دستیارها​

از منوی اصلی دستیارها را باز کنید. در بالا می‌توانید نمای کلی را فیلتر کنید:

  • همه همهٔ دستیارهایی را که برای شما در دسترس هستند نشان می‌دهد.
  • ساخته‌شده توسط من دستیارهایی را نشان می‌دهد که خودتان ساخته‌اید.
  • به اشتراک گذاشته‌شده با من دستیارهایی را نشان می‌دهد که کسی مستقیماً یا از طریق یک گروه با شما به اشتراک گذاشته است.
  • از سازمان من دستیارهایی را نشان می‌دهد که به‌صورت سازمانی در دسترس قرار گرفته‌اند.
  • موردعلاقه‌ها دستیارهایی را نشان می‌دهد که در داشبورد سنجاق کرده‌اید.

برای دیدن نام، روی آیکون فیلتر نگه دارید. روی کارت هر دستیار، اطلاعات اصلی را می‌بینید. از طریق جزئیات می‌توانید از جمله سازنده و این‌که دستیار با چه کسانی به اشتراک گذاشته شده است را ببینید.

کار با مجموعه‌ها​

با مجموعه‌ها می‌توانید نمای کلی دستیارهای خود را سازمان‌دهی کنید، مثلاً در آماده‌سازی درس انگلیسی، تاریخ یا منتورینگ.

  1. روی مجموعهٔ جدید کلیک کنید.
  2. برای مجموعه یک نام قابل‌تشخیص بدهید.
  3. دستیارها را به مجموعه بکشید یا از طریق مدیریت جابه‌جا کنید.
  4. خودِ مجموعه‌ها را بکشید تا ترتیبشان را تغییر دهید.

بعداً می‌توانید یک مجموعه را تغییرنام دهید یا حذف کنید. با حذف یک مجموعه، دستیارها باقی می‌مانند؛ فقط دوباره بیرون از یک مجموعه قرار می‌گیرند. وقتی یک فیلتر فعال هیچ دستیار مناسبی نداشته باشد، مجموعه‌های خالی نمایش داده نمی‌شوند.

ساختن یک دستیار​

در بالای نمای کلی، یک کارت بزرگ برای ساختن دستیار جدید قرار دارد. ساختن دستیار با AI روش پیشنهادی است. اگر می‌خواهید همهٔ تنظیمات را خودتان تعیین کنید، تنظیم دستی یک دستیار را انتخاب کنید.

ساختن دستیار با AI​

در روش AI، پرسش‌ها همگی در یک صفحه قرار دارند:

  1. در صورت تمایل، از قبل یک نام وارد کنید.
  2. وقتی کاربران باید عمدتاً یک گفت‌وگوی شفاهی بلادرنگ با دستیار داشته باشند، ساختن دستیار گفتاری را تیک بزنید. از طریق آیکون اطلاعات می‌توانید بخوانید این گزینه چه زمانی مفید است.
  3. توضیح دهید دستیار چه کاری باید انجام دهد و برای چه کسانی در نظر گرفته شده است.
  4. توضیح دهید دستیار چگونه باید کار کند و پاسخ دهد، مانند نقش، شیوهٔ کار، لحن و مرزهای مهم.

سپس AI یک پیشنهاد کامل آماده می‌کند. بر اساس توضیح شما تعیین می‌کند چه ابزارها و تنظیماتی لازم است. بنابراین لازم نیست این انتخاب‌های فنی را از قبل خودتان انجام دهید. پیشنهاد را بررسی کنید و پیش از تأیید و ذخیره، هر تغییری را اعلام کنید.

AI همچنین می‌پرسد که آیا دستیار عمومی است یا شخصی. عمومی یا شخصی را ببینید.

با علامت ضربدر بالا سمت راست می‌توانید بدون ذخیرهٔ دستیار، از ساختن با AI خارج شوید.

تنظیم دستی یک دستیار​

روش دستی از پنج مرحله تشکیل شده است:

  1. هدف و نام – به دستیار یک نام و توضیح بدهید. در اینجا می‌توانید یک دستیار گفتاری هم انتخاب کنید.
  2. دستورالعمل‌ها – توضیح دهید دستیار چه کاری باید انجام دهد، چه نقشی دارد و چه شیوهٔ کار و لحنی باید داشته باشد. در صورت تمایل یک پرسش نمونه اضافه کنید تا کاربران بتوانند گفتگو را با آن شروع کنند.
  3. گزینه‌ها – در صورت تمایل فایل‌ها یا تصاویر را اضافه کنید. مدل زبانی پیش‌فرض از قبل انتخاب شده است. زیر انتخاب مدل همچنین تعیین می‌کنید کاربران دیگر چه کاری با فایل‌ها و تصاویر دستیار می‌توانند انجام دهند.
  4. ابزارها – فقط ابزارهای اضافی‌ای را فعال کنید که دستیار به آن‌ها نیاز دارد. روی هر ابزار نگه دارید تا توضیح کوتاهی ببینید.
  5. آزمایش و ذخیره – تنظیمات را بررسی کنید، در صورت تمایل دستیار را امتحان کنید و سپس آن را ذخیره کنید.

در یک دستیار گفتاری، فقط تنظیمات و ابزارهایی نمایش داده می‌شوند که در گفتار بلادرنگ پشتیبانی می‌شوند. تصاویر مرجع هنگام ساختن یک دستیار گفتاری هنوز در دسترس نیستند.

در بلوک قابلیت مشاهده انتخاب می‌کنید که دستیار عمومی باشد یا شخصی.

ویرایش یک دستیار​

در کنار یک دستیار، مدیریت را باز کنید و ویرایش را انتخاب کنید. فرم ویرایش از همان مراحل روشنِ ساخت دستی استفاده می‌کند. مقادیر موجود، از جمله مدل AI انتخاب‌شده، منتقل می‌شوند. فیلدهایی که هنوز مقداری ندارند، خالی می‌مانند.

دستیارهای قدیمیِ موجود همچنان به همان شکل کار می‌کنند. نیازی نیست دوباره ساخته یا تبدیل شوند.

عمومی یا شخصی​

برای یک دستیار خودتان، در بخش قابلیت مشاهده بین عمومی و شخصی انتخاب می‌کنید. این انتخاب را هنگام ساختن و ویرایش دستیار، در گفت‌وگو با AI در ساختن دستیار با AI و هنگام کپی‌کردن یک دستیار انجام می‌دهید.

  • عمومی: مدیران مدرسه و هیئت‌مدیره دستیار را در مدیریت می‌بینند و می‌توانند از آن یک کپی بگیرند تا گسترده‌تر به اشتراک بگذارند. این کار دستیار شما را تغییر نمی‌دهد.
  • شخصی: مدیران دستیار را نمی‌بینند و نمی‌توانند آن را کپی کنند. با این حال می‌توانید دستیار را خودتان با همکاران یا گروه‌ها به اشتراک بگذارید.

دستیارهای جدید به‌طور پیش‌فرض عمومی هستند. دستیارهایی که پیش از وجود این انتخاب ساخته شده‌اند، تا زمانی که خودتان تغییرشان ندهید شخصی هستند.

عمومی بودن، یک دستیار را برای همکاران قابل‌مشاهده نمی‌کند. این فقط وقتی رخ می‌دهد که دستیار را به اشتراک بگذارید. دانش‌آموزان این انتخاب را ندارند: دستیارهای آن‌ها همیشه شخصی هستند.

اشتراک‌گذاری و استفاده​

از طریق مدیریت تعیین می‌کنید با چه کسانی یک دستیار را به اشتراک می‌گذارید. می‌توانید آن را با همکاران فردی، یک یا چند گروه یا — اگر مدیر هیئت‌مدیره هستید — با همهٔ کارکنان هیئت‌مدیره به اشتراک بگذارید. روی کارت همچنان دیده می‌شود که شما دستیار را ساخته‌اید؛ از طریق جزئیات مقصد دقیق اشتراک را می‌بینید.

با دانش‌آموزان، از طریق گروه‌ها و کلاس‌ها یا به‌صورت شخصی به اشتراک می‌گذارید. در تب گروه‌ها بلوک انتخاب سریع قرار دارد. با آن، همهٔ گروه‌های مناسب را یک‌جا علامت می‌زنید: مقطع پایین (سال ۱–۳)، مقطع بالا (سال ۴–۶)، یک پایهٔ تحصیلی یا یک سطح، مانند havo یا vwo. سپس می‌توانید گروه‌های جداگانه را نیز تیک بزنید یا بردارید. برای گروه‌های آموزش ابتدایی، مانند Groep 5، گزینه‌های مقطع پایین و بالا وجود ندارند.

اشتراک‌گذاری وضعیت را تغییر نمی‌دهد: یک دستیار در Draft پس از اشتراک‌گذاری هم draft می‌ماند.

همچنین می‌توانید یک دستیار را از طریق یک کد اشتراک در دسترس قرار دهید. کد اشتراک هر ساعتِ کامل به‌صورت خودکار تغییر می‌کند. وقتی یک کدِ قبلاً به اشتراک‌گذاشته‌شده منقضی شد، یک کد جدید تولید کنید.

برای استفاده از دستیار روی Chat کلیک کنید. دستیارهای پرکاربرد را به‌عنوان موردعلاقه سنجاق کنید تا در داشبورد هم نمایش داده شوند.

قبل از اشتراک‌گذاری آزمایش کنید

همیشه یک دستیار جدید یا تغییرکرده را ابتدا خودتان امتحان کنید. بررسی کنید که دستورالعمل‌ها روشن هستند، ابزارهای درست استفاده می‌شوند و پاسخ‌ها با مخاطب هدف موردنظر سازگارند.

نکتهٔ مهم​

یک دستیار می‌تواند خطا کند یا به‌طور غیرمنتظره پاسخ دهد. بنابراین خروجی را به‌عنوان پشتیبانی در نظر بگیرید و اطلاعات مهم را همیشه با منابع معتبر بررسی کنید. یک دستیار جایگزین معلم یا ارزیابی حرفه‌ای نیست.

مالکیت و حقوق​

دستیارهای شخصی توسط سازنده‌شان مدیریت می‌شوند. در مالکیت سازمانی، مدیرانِ دارای اختیارِ فعلی، دستیار یا گردش‌کار را در بخش سازمانی خود مدیریت می‌کنند. اگر سازنده سازمان را ترک کند، محتوا همچنان در دسترس می‌ماند. مالکیت و اشتراک‌گذاری تنظیمات جداگانه‌ای هستند: حقوق استفاده، حق ویرایش نمی‌دهند.

دانش‌آموزان می‌توانند دستیارهای خودشان را بسازند، حتی با AI، آن‌ها را ویرایش کنند و با هم‌کلاسی‌ها در همان مدرسه و کلاس خودشان به اشتراک بگذارند. مجموعه‌ها، موردعلاقه‌ها و ترتیب، شخصی باقی می‌مانند. دانش‌آموزان از پیش‌تنظیم‌های مجاز دستیار درس و پژوهش عمیق استفاده می‌کنند؛ آن‌ها گردش‌کار نمی‌سازند یا تغییر نمی‌دهند و دستیارهای مدرسه یا هیئت‌مدیره را مدیریت نمی‌کنند.

فایل‌های دستیارهای مدرسه و هیئت‌مدیره، گردش‌کارها و قالب‌های سند به‌طور مستقل توسط مؤسسه نگهداری می‌شوند. هنگام اتصال یک فایل شخصی، دستیار یک کپی اختصاصی از آن دریافت می‌کند، شامل متن جست‌وجوی پردازش‌شده. اصلِ شخصی همچنان باقی می‌ماند. خروجِ بارگذار فایل، کپیِ مؤسسه را حذف نمی‌کند؛ بارگذار فقط به‌عنوان منبع ثبت می‌ماند.

اشتراک‌گذاری با گروه‌های ناشناس​

اشتراک را باز کنید و زیر گروه‌ها یک گروه ناشناسِ فعال از مدرسهٔ خود را انتخاب کنید. اعضای گروه دستیار را در نمای کلی خود می‌بینند. برای لغو اشتراک گروه، انتخاب را بردارید. با حذف از گروه یا غیرفعال‌کردن گروه، این دسترسی از بین می‌رود؛ یک مسیر اشتراک دیگر ممکن است دسترسی را حفظ کند. اشتراک‌گذاری، حق ویرایش نمی‌دهد.

ویرایش دستیار با AI​

در منوی یک دستیار موجود، ویرایش را انتخاب کنید. سپس در نوار ابزار بالای صفحهٔ ویرایش روی ویرایش دستیار با AI کلیک کنید. این گزینه فقط زمانی در دسترس است که اجازهٔ ویرایش دستیار را داشته باشید.

در سمت چپ، تغییرات را با AI بررسی می‌کنید. در سمت راست، فرم کامل و عادیِ ویرایش همچنان در دسترس است و فیلدهای تغییرکرده را می‌بینید. می‌توانید خودتان آن‌ها را بیشتر تنظیم کنید یا یک دستور بعدی بدهید. نتیجه را بررسی کنید و برای ذخیرهٔ تغییرات روی ذخیره کلیک کنید.

اعلان‌های اشتراک‌گذاری​

برای ذخیرهٔ تنظیمات اشتراک‌گذاری یک دستیار یا گردش‌کار، ذخیره را انتخاب کنید. فقط همکاران فردیِ تازه انتخاب‌شده یک ایمیل دریافت می‌کنند؛ ذخیرهٔ دوباره برایشان اعلان جدیدی نمی‌فرستد. اشتراک‌گذاری با گروه‌ها یا کل سازمان، ایمیل جداگانه‌ای برای همهٔ اعضا ارسال نمی‌کند. ایمیل، فرد اشتراک‌گذار، داده‌های مدرسه و سازمانِ در دسترس و نشانی تماس را نشان می‌دهد. کارت، سازنده و تعداد افراد و گروه‌ها را نشان می‌دهد، بدون نام دیگر دریافت‌کنندگان. اگر آماده‌سازی یک ایمیل ناموفق باشد، برنامه آن را جداگانه اعلام می‌کند؛ در این صورت ممکن است تنظیمات اشتراک از قبل ذخیره شده باشند.